Ce înseamnă RTP la păcănele?

Ce înseamnă RTP la păcănele

Citim adesea despre criterii care trebuie luate în calcul atunci când alegem cazinourile online în care vrem să pariem, dar mai ales atunci când selectăm jocurile care merită atenția noastră. Cum în România se poate paria doar în cazinouri licențiate ONJN, iar acestea și-au rezolvat problemele legate de stabilitatea platformelor și calitatea serviciilor, în ambele cazuri discuția converge către oferta de jocuri.

Pe lângă renumele dezvoltatorului, tehnologiile folosite, disponibilitate pentru PC sau dispozitive mobile, grafică, sonorizare, temă, funcții speciale, jackpot-uri, mize sau câștiguri maxime, un factor important în alegerea unui joc îl reprezintă RTP-ul.

Joacă doar la cazinourile licențiate ONJN!

Bonus fără depunere la cazinouri online

Ce înseamnă RTP la păcănele online?

RTP (Return to Players) reprezintă plățile pe care un slot le face către jucători. Exprimată în procente, aceasta ne arată a câta parte din banii pariați se întoarce la jucător, sub formă de premii. În primul rând, trebuie să știți că acesta este calculat pe baza unui număr mare de rotiri (de ordinul milioanelor), așa că nu vă așteptați ca la un slot cu RTP de 97% să pierdeți 3 RON la fiecare 100 RON rulați.

Pentru sesiuni de câteva sute sau mii de rotiri, RTP-ul nu este foarte elocvent, acesta fiind și motivul pentru care sloturile sunt atât de interesante. Calcularea lui la un număr mare de învârtiri face posibile sesiuni cu pierderi semnificative, dar și unele cu câștiguri impresionante.

Configurarea RTP-ului pentru sloturile online este un proces matematic extrem de complicat. El este influențat de carcteristicile jocului și de numărul de linii de plată. La finalul unui ciclu, aparatul va restitui jucătorilor, sub formă de premii, exact procentul afișat de acesta. Mai pe românește, un cazino care are în ofertă un slot cu RTP de 97% va realiza profit de 3% după o anumită perioadă, strict din rulajul la acel slot.

Sloturile online sunt mai generoase decât multe din cele din offline

În cazul cazinourilor online, RTP-ul este mai mare deoarece acestea au cheltuieli mai mici legate de exploatarea jocurilor, spre deosebire de cazinourile terestre, care trebuie să plătească un număr mai mare de angajați, chirie și cheltuieli administrative. Cum și numărul de aparate exploatate de sălile de jocuri este mai mic din cauza limitării spațiului, RTP-ul acestora se situează undeva între 70% și 90%, în timp ce RTP-ul mediu în cazinourile online este undeva la 96%.

Sunt RTP-ul și volatilitatea același lucru?

Este o întrebare strâns legată de „Ce înseamnă RTP la păcănele?”, iar răspunsul este clar NU. Deși sunt într-o relație strânsă, cele două semnifică lucruri diferite. Volatilitatea unui joc stabilește modul în care se realizează RTP-ul.

Sloturile cu o volatilitate mică furnizează câștiguri frecvente, dar mici (de regulă). Jucătorii care aleg aceste jocuri se vor bucura de o experiență în care bankroll-ul va înregistra fluctuații mici. Păcănelele cu o volatilitate crescută au funcții bonus mai complexe și pot genera câștiguri mai mari. În același timp, frecvența câștigurilor mici și medii va fi mai mică în timpul jocului de bază.

De aici deducem că nu toate jocurile cu RTP mare sunt profitabile. Ele sunt o alegere mai bună, dar trebuie jucate multe runde pentru a ne apropia de RTP-ul afișat.

Pot manipula cazinourile online RTP-ul jocurilor?

Când te întrebi Ce înseamnă RTP la păcănele, e bine de știut că jocurile nu sunt deținute de cazinourile online. Ele sunt închiriate de la producătorii de jocuri, fiind stocate pe serverele acestora, ceea ce presupune că accesul cazinourilor la RTP-ul acestora nu este permis.

Există provideri care furnizează sloturi online cu mai multe variante de RTP (Play’n GO, NetEnt), dar cazinourile nu pot schimba aceste jocuri după propriile interese, decât în situații excepționale – în care vin cu oferte precum ce de la Unibet Cazino și Vlad Cazino – Sloturi cu RTP 98%.

Este RTP-ul influențat de Jackpot-urile progresive?

Ce înseamnă RTP la păcănele?
Ce înseamnă RTP la păcănelele cu jackpot progresiv

Din punct de vedere strict matematic, jackpot-ul nu influențează RTP-ul unui joc. Dar, cum jackpot-ul este luat în calcul la stabilirea acestuia, este evident că jucătorii, cu excepția celor care câștigă un jackpot, participă la un slot în care câștigurile din jocul de bază sunt mai mici decât RTP-ul afișat.

AICI AI SLOTURI CU JACKPOT

Sloturi online cu RTP mare disponibile în cazinourile românești

  • Mega Joker este un slot NetEnt cu fructe. RTP-ul acestuia variază în funcție de nivelul mizei. Pentru un randament cât mai bun, este necesar ca pariul să fie de 10 monede. Supermeter-ul face din acest joc unul interactiv, fapt care influențează valoarea RTP-ului. Tot NetEnt furnizează și Jackpot 6.000, un slot similar cu RTP de 98,8%.
Ce înseamnă RTP la păcănele
MegaJoker by Netent
  • Monopoly on the Money de la Barcrest este un slot tematic după unul dintre cele mai populare jocuri de societate. RTP-ul în jocul de bază este în jur de 94%, dar în modul Big Bet poate ajunge la 98,1%.
  • Cu un RTP de 98%, Bloodsuckers de la NetEnt este un slot cu 25 de linii de plată, cu două bonusuri diferite și o volatilitate foarte scăzută. Timpul alocat acestui joc va trece într-un mod plăcut, cu atât mai mult cu cât povestirile cu vampiri sunt foarte populare.
  • Plin de culoare și strălucire, Starmania de la NextGen Gambling este un slot cu 10 linii de plată care se formează în ambele sensuri pentru un RTP de 97,87%.

Pentru cele mai multe sloturi online deschide cont la NetBet Casino!

Bonus 5.000 RON + 650 Rotiri Gratuite

Notă: 5 Voturi: 1

Ce înseamnă RTP la păcănele este una din cele mai comune întrebări pe care și lee pun amatorii de sloturi. Dacă ai găsit informații interesante, distribuie articolul și prietenilor! Mulțumim!