Dacă în copilărie ai fost captivat de jocuri cu pioni și zaruri, precum Nu Te Supăra, Frate sau Piticot, foarte probabil vei îndrăgi și jocul Activity. Acesta face parte din categoria acelor jocuri pe echipe, fiind un joc de societate dinamic și distractiv, care, în plus față de jocurile amintite anterior, vine cu un element nou. În afară de zaruri, pioni și tablă de joc, vom avea și un set de cărți de joc care ne pune la încercare creativitatea. Vorbim de nu mai puțin de 440 cărți. Jocul combină desenul, mimica și descrierea verbală. Se poate juca împreună cu familia și prietenii, aceste reguli Activity fiind potrivite pentru persoane de toate vârstele.
Contextul jocului Activity este construit în jurul ideii de a ghici cuvinte sau expresii. Aceste reguli Activity recomandă ca la joc să participe cel puțin 4 până la 8 persoane, jucătorii împărțindu-se în echipe de câte doi.
Pentru a începe jocul ai nevoie de o tablă de joc, pionii care sunt așezați la punctul de start, cartonașele pe care sunt cuvinte, dar și o clepsidră. Astfel, fiecare echipă are un pion pe care îl va muta pe tabla de joc. De asemenea, fiecare cartonaș conține mai multe cuvinte sau expresii, împărțite pe categorii (desen, mimică, descriere). Clepsidra este folosită la cronometrarea timpului alocat fiecărei echipe pentru a ghici cuvintele. În general, cel care citește cartonașul are 10 secunde timp de gândire și 60 secunde timp de a descrie, mima sau desena cuvântul.
Istoric joc Activity
Jocul Activity datează din ultimul deceniu al secolului trecut, Piatnik fiind numele firmei care a dezvoltat jocul. La acea vreme multe reguli Activity erau asemănătoare celor din ziua de azi, jocul suferind ușoare modificări datorită extensiilor de joc. Astfel, au fost concepute mai multe Activity variante joc: de la un joc de familie până la varianta pentru adulți.
Reguli Activity privind desfășurarea jocului
Dacă nu știi cum se joacă Activity și te temi că regulile sunt prea complicate pentru a le învăța din prima, te înșeli. Cartonașele care reprezintă cuvinte sau expresii sunt numerotate cu cifrele 3, 4 și 5. Aceste cifre reprezintă gradul de dificultate al cuvântului/expresiei scris pe ele. Cartonașele sunt plasate cu fața în jos, pentru ca nimeni să nu poată vedea dinainte cuvântul ce va trebui să îl descrie. Tabla de joc este indicată cu imagini ce indică provocarea rundei respective. În funcție de teancul pe care îl vei alege tu sau coechipierul tău, pionul poate avansa 3, 4 sau 5 căsuțe. Durata medie a unui joc este de 30 minute.
În fiecare rundă un jucător al unei echipe va trage un cartonaș și va încerca să-i descrie, mimeze sau deseneze cuvântul coechipierului. Acesta trebuie să ghicească acel cuvânt sau expresie înainte de scurgerea timpului din clepsidră. Dacă, spre exemplu, acum tu ești cel ce descrie cuvântul, iar coechipierul tău cel ce ghicește, tura următoare coechipierul tău va descrie cuvântul, iar tu îl vei ghici.
Metoda de comunicare este determinată de poziția pionului pe tabla de joc. Astfel, pentru a-ți da seama ce trebuie explicat din acea listă, te uiți la imagine și la culoarea pătratului de pe tabla de joc pe care se află pionul tău. Conform acestor reguli Activity, dacă acel cuvânt pe care trebuie să-l explici e trecut cu roșu, atunci și celelalte echipe au dreptul să încerce să ghicească. În cazul în care fac asta, vor avansa și ei, numărul de căsuțe fiind determinat de cifra de pe spatele cărții de joc.
În cazul în care timpul din clepsidră expiră, echipa în cauză pierde posibilitatea de a muta pionul sau, altfel spus, stă o tură. Putem spune că avem parte de reguli Activity blânde în ceea ce privește ghicirea cuvântului, în sensul că poți încerca de mai multe ori să ghicești cuvântul de pe cartonașul coechipierului tău. Poți spune oricâte cuvinte greșite dorești în încercarea de a ghici, condiția fiind aceea de a te încadra în timp.

Reguli Activity scor
Spre deosebire de alte jocuri de societate, nu avem parte de reguli Activity legate de scor. Echipa care ajunge prima la sosire pe tabla de joc este declarată câștigătoare. Spre deosebire de alte board games, pe această tablă de joc nu vei găsi căsuțe care să te facă să avansezi mai repede sau să te „pedepsească”. Trebuie doar să iei un cartonaș și să descrii cuvântul corespunzător culorii pătratului pe care se află pionul tău. Dacă ai ghicit vei avansa, însă dacă nu ai ghicit vei sta pe loc.
Reguli Activity pentru joc cu 3 persoane
În cazul în care sunteți doar 3 persoane dornice de a juca Activity și nu știi cum se joacă Activity în acest caz, trebuie spus că nu diferă prea mult aceste reguli Activity față de jocul pe echipe. Evident, în acest caz nu vor exista echipe, cel care va trage un cartonaș explicând cuvântul sau expresia celorlalți doi jucători. Cel care ghicește primul cuvântul/expresia va avansa cu pionul pe tabla de joc cu atâtea căsuțe câte indică cifra de pe spatele cartonașului.
Sfaturi pentru Activity
În cazul în care Activity se joacă pe echipe, cum, de altfel, este menționat în reguli Activity, alege-ți un coechipier care este priceput atât la desen, cât și la mimică și descriere. Dacă nu la toate, atunci cel puțin la două din aceste îndeletniciri. De asemenea, în cazul în care cuvântul pe care coechipierul trebuie să-l ghicească reprezintă un substantiv, poți mima, desena sau descrie o acțiune potrivită acelui substantiv. Spre exemplu, în care cuvântul de ghicit este „pat”, poți mima, descrie sau desena o persoană care doarme sau altceva care să ducă la ideea de somn. În cazul în care nu stăpâniți bine aceste tehnici de mimă, desen sau comunicare, când vine rândul echipei voastre, tu și coechipierul tău puteți alege nivelul cel mai ușor de dificultate, simbolizat cu cifra 3 pe spatele cărților.
Alternative pentru Activity
Dacă ai chef de un joc, însă nu găsești minim două persoane pentru a începe un joc Activity sau dacă mima, descrierea sau desenul nu sunt punctele tale forte, recomandăm să te muți în mediul online. Aici vei întâlni diverse jocuri la care să participi. În cazul în care ai cel puțin 18 ani și îți plac jocurile cu miză, le poți găsi la diferite cazinouri online licențiate în România.Pentru a juca aceste jocuri pe bani nu trebuie decât să te înregistrezi la acel cazino online și să efectuezi o depunere. Eventual, poți profita și de bonusul de înregistrare pe care cazinoul ți-l oferă, bonus care îți va multiplica suma depusă și/sau îți va oferi rotiri gratuite. De asemenea, poți obține și un bonus fără depunere în cazul în care îți verifici identitatea și trimiți o copie a documentului tău de identitate. După ce te-ai înregistrat, poți încerca, pe bani reali sau în varianta demo, unul dintre miile de jocuri pe care cazinourile de top le pun la dispoziție. Ne referim la jocuri slot, jocuri de cărți, jocuri de masă sau de ruletă.