Dacă ești fascinat de jocurile în care se folosesc pioni, cartonașe și zaruri, ești creativ și îți mai place să vorbești și mult, cu siguranță vei adora jocul Alias. Acesta este un joc de societate, care poate fi jucat cu familia și cu prietenii, intrând cu ușurință în categoria acelor jocuri pentru petrecere. În acest joc trebuie să te pricepi la jocuri de cuvinte. Mai multe despre aceste captivante Alias joc reguli vom explica în cele ce urmează. Dacă te sperie conceptul de reguli de joc, nu este cazul să o faci și acum. Asta, deoarece avem parte de Alias joc reguli care pot fi ținute minte destul de ușor.
Istoric joc Alias
Acest joc de societate a fost lansat în Finlanda în anul 1991, de către Mikko Koivusalo. S-au lansat de-a lungul timpului numeroase variante, precum Alias: Târziu în Noapte, Alias Mini: Delicios, Alias: Femei contra Bărbați sau Alias Junior. Sigur, aceste Alias joc reguli diferă în funcție de versiune, însă apariția a numeroase variante de joc demonstrează popularitatea acestui board game.
Pregătirea jocului
Un joc Alias durează între 45 și 60 minute, în funcție de numărul de jucători. Aceste Alias joc reguli recomandă ca la joc să participe minim 4 și maxim 12 jucători, pentru a se putea juca Alias în echipă. Dificultatea jocului de bază este una ușoară, însă acest aspect poate să difere de la versiune la versiune.
Un Alias joc este compus din 400 cartonașe, 6 pioni, o clepsidră care cronometrează 60 secunde și o tablă de joc. Fiecare dintre cele 400 cartonașe prezintă 8 cuvinte, ceea ce duce la un total de 3200 cuvinte. Sigur, fiecare joc vine la pachet și cu un set de Alias joc reguli.
În varianta de bază Alias joc reguli, jucătorii se împart în echipe de două sau mai multe persoane. Tabla de joc este plasată în mijloc, iar fiecare echipă își va alege un pion. Tabla de joc Alias prezintă spații numerotate de la 1 la 8. Fiecare echipă își plasează pionul pe prima căsuță, care indică cifra 1. Cifra inscripționată pe căsuță corespunde cu numărul cuvintelor care trebuie explicate de pe cardurile de joc.
Cum se joacă Alias?

Aceste Alias joc reguli menționează că echipa care deschide jocul desemnează un jucător care extrage cartonașul (explică cuvântul) și un alt jucător responsabil să ghicească. Este foarte important de menționat, pentru echipele formate din mai mult de doi jucători, faptul că doar jucătorul desemnat poate să ghicească cuvântul. În caz contrar, echipa este depunctată, conform acelorași Alias joc reguli.
Primul jucător va trebui să extragă un cartonaș de joc, de pe care va încerca să explice cuvântul notat cu 1, având în vedere că pionul se află pe căsuța corespunzătoare. Dacă jucătorul din echipa sa ghicește cuvântul corect, în forma exactă în care este scris pe cartonaș, jucătorul trece la un alt cartonaș de joc, de pe care explică termenul care corespunde aceleiași cifre. Runda continuă până când se scurge nisipul din clepsidră. Pionul aferent echipei care ghicește cuvinte va fi poziționat pe locul cifrei egale cu numărul de cuvinte ghicite și astfel va acumula puncte.
În general, cuvintele sau grupul de cuvinte pe care le găsești înscrise pe cartonașe sunt simplu de explicat. Cuvintele vor fi explicate de către un jucător care va trage un cartonaș coechipierului său. În explicarea unui cuvânt nu se pot folosi părți din cuvântul de bază sau traduceri în altă limbă. În schimb, se pot folosi sinonime, antonime, descrieri sau indicii. Poți începe să ghicești cuvintele doar după ce clepsidra este întoarsă. În cazul în care timpul expiră în momentul în care jucătorul este în mijlocul unei explicații, pot încerca să ghicească și jucătorii echipelor adverse. Dacă o altă echipă ghicește cuvântul, aceasta are dreptul să avanseze cu o căsuță pe tabla de joc.
Cum se avansează pe tabla de joc?
La sfârșitul rundei (ce durează 60 secunde), se adună numărul cuvintelor ghicite corect. Din acestea se scad încercările greșite și cartonașele la care s-a spus pas. Numărul rezultat reprezintă numărul de căsuțe cu care va avansa echipa. De exemplu: în timpul unei runde, dintr-un total de șapte cartonașe extrase, o echipă ghicește patru cuvinte și greșește trei. În acest caz, echipa va avansa doar o căsuță pe tabla de joc.
Pot fi scăzute puncte și dacă un alt jucător decât cel desemnat la începutul rundei ghicește cuvântul, dar și dacă cel care explică rostește din greșeală cuvântul scris pe cartonaș. După prima rundă, se va schimba și numărul corespunzător cuvântului care trebuie ghicit, în funcție de numărul indicat pe căsuța pe care sunt așezați pionii echipelor. Coechipierii fac schimb de roluri odată cu începerea unei noi runde.
Anumite căsuțe de pe tabla de joc sunt prevăzute cu pictograma unui hoț. Atunci când un pion trece peste o astfel de căsuță sau staționează pe ea, regulile se schimbă. Astfel, la următoarea rundă în care este rândul echipei al cărei pion se află în situația menționată, au dreptul să ghicească și echipele adverse. Echipa în cauză nu este responsabilă să semnaleze această oportunitate celorlalți jucători.
Alternative online Alias joc
Aceste Alias joc reguli sunt apreciate de multă lume, însă trebuie reținut că se poate juca în minim 4 persoane. Sigur, aceste Alias joc reguli pot fi oricând schimbate și adaptate numărului de jucători. Dacă nu găsești însă nicio persoană dornică de a juca Alias sau dacă descrierea unor cuvinte nu reprezintă punctul tău forte, probabil nu vei încerca acest joc, chiar dacă știi cum se joacă Alias. îți poți transfera atenția către mediul online. Acolo poți participa la jocuri ce nu necesită doi jucători. Vei găsi destule jocuri la cazinourile online din România.Este adevărat, nu vorbim despre jocuri de societate, ci mai mult despre jocuri de noroc, însă și cu un dram de strategie. De altfel, la toate jocurile de cazino, mai ales dacă avem în vedere că acestea implică bani, ar fi bine să ai o strategie. Chiar și la jocurile de păcănele cu șeptari poți dezvolta o strategie, chiar dacă se spune că aceste jocuri se bazează în totalitate pe noroc. O recomandare pe care ți-o oferim, în cazul în care ești dispus să încerci astfel de jocuri, o reprezintă aceea de a profita de bonusul de înregistrare și, acolo unde este cazul, de bonusul fără depunere oferit de un anumit cazino. Bonusul de înregistrare constă, de obicei, în multiplicarea sumei depuse, în vreme ce un bonus fără depunere se acordă, tot de obicei, sub forma de rotiri gratuite după verificarea identității la acel site. Astfel, vei putea să joci nu doar cu banii tăi, ci și cu banii cazinoului.