Trombon este un joc de cărți popular în multe colțuri ale lumii, în România nefiind însă foarte cunoscut. Asta poate și din cauză că jocurile de cărți sunt jucate, în general, de copii, iar aceste Trombon reguli ne încurajează să mințim. Sigur, totul este pus pe seama distracției, însă ideea de a participa la jocuri cu minciuni a făcut ca părinții noștri să nu vadă cu ochi buni aceste Trombon reguli și să evite a ne prezenta acest joc.

Originea jocului de cărți Trombon rămâne un mister. În SUA acest joc a fost inițial denumit „I doubt it”, atribuindu-i-se lui Edmond Hoyle, un scriitor renumit pentru conceperea regulilor jocurilor de cărți. Hoyle a adus o notă de umor și exagerare, stabilind astfel baza pentru cum se joacă Trombon. Probabil varianta românească a numelui a fost inspirată de expresia “nu mă tromboni”, care înseamnă “nu mă minți”, sau “nu exagera”. La Trombon este foarte greu să câștigi dacă nu știi să minți. Ca un amănunt, să spunem că acest joc Trombon poate fi văzut și studiat în filmul “How to lose a guy in 10 days”.

Care sunt principalele Trombon reguli?

Aceste Trombon reguli presupun ca numărul minim de jucători care participă la joc să fie 2, iar cel maxim 12. De obicei însă, Trombon se joacă în 4 jucători. În funcție de numărul jucătorilor, pot fi necesare chiar două pachete de cărți. Pentru a iniția un joc de cărți Trombon, cărțile sunt distribuite în mod egal jucătorilor, iar perechile sunt eliminate înainte de începerea jocului. Jucătorii își propun să scape de cărți cât mai repede posibil, adăugând un element de înșelăciune și strategie la fiecare rundă. Scopul jocului este de a elimina cât mai repede toate cărțile din mână. Un joc Trombon poate dura chiar și trei minute, acesta încheindu-se însă, în general, în 10 minute, asta depinzând și de numărul de jucători. 

Toți jucătorii primesc un număr egal de cărți. Acestea se refac dacă unul dintre jucători are 4 cărți de aceeași valoare (patru șeptari, patru optari etc.). Apoi jucătorii scapă de toate perechile din mână. Jucătorii trebuie să scape de una, două sau trei cărți și să anunțe rangul (valoarea) lor. Partea interesantă este aceea că jucătorii pot minți în ceea ce privește rangul cărților. Spre exemplu, un jucător selectează două cărți de care vrea să scape și va anunța: doi optari. În mână poate avea, într-adevăr, doi optari, sau poate avea un optar și orice altă carte. Jucătorul lasă cărțile pe masă cu fața în jos. Dacă nu intervine nimeni, a scăpat de acele cărți.

Ce se întâmplă dacă ești prins cu minciuna?

În cazul în care ai impresia că cineva minte în legătură cu declararea cărților, îl provoci strigând “Trombon”. Apoi cărțile din grămadă sunt dezvăluite. Dacă jucătorul a mințit, trebuie să ia toate cărțile aruncate în mână. Dar dacă ai greșit în acuzația ta, trebuie să iei tu grămada. Aceste Trombon reguli fac ca jocul să fie cu atât mai interesant cu cât numărul de jucători este mai mare. Din păcate însă, în această eră a tehnologiei, cu greu găsești un grup de 8 persoane, să spunem, care să își dedice timpul unui joc de cărți în mediul offline.

Trombon reguli pentru calcularea punctajului

Punctajul acestui joc este foarte simplu, unul care poate fi ținut minte, nefiind nevoie să îl treci pe o foaie de hârtie. Pur și simplu, cel care câștigă jocul primește un punct, iar celui care pierde (are cele mai multe cărți în mână) i se scade un punct. Cei care termină pe celelalte locuri se bucură doar că au scăpat fără penalizare. Având în vedere că vorbim despre jocuri de cărți amuzante, pierderea punctului poate veni la pachet cu o pedeapsă, acordată de cel care a câștigat jocul.

Strategii joc Trombon

Strategii joc Trombon
Strategii joc Trombon

Pentru a câștiga cât mai multe astfel de jocuri de bluff, ar trebui să reții cât mai multe detalii ale adversarilor. Este important să observi mimica și gestica jucătorilor pentru a detecta minciunile. De asemenea, încearcă să reții cât mai multe informații dezvăluite de adversari. În acest fel, șansele de “a-i prinde cu minciuna” cresc. Cu o istorie captivantă și Trombon reguli care adaugă complexitate, acest joc reprezintă o alegere excelentă pentru serile pline de distracție alături de prieteni și familie. De asemenea, acest joc de cărți poate fi jucat și în preajma Sărbătorilor, când, de regulă, se petrece mai mult timp în familie și mai puțin timp în mediul online. Datorită gradului ridicat de complexitate, jocul poate fi și pe placul adulților, nu doar al copiilor. Ritmul alert și elementul de înșelăciune fac fiecare rundă intrigantă și plină de amuzament.

Cum se joacă Trombon online?

Aceste Trombon reguli fac ca jocul să nu fie disponibil în varianta online. Este unul dintre puținele jocuri de cărți ce nu pot fi jucate online. Dacă ești pasionat de aceste Trombon reguli sau de alte jocuri de cărți, însă nu ai cu cine să le joci, poți încerca un joc de poker online sau chiar de blackjack gratis. Acestea pot fi jucate în varianta demo sau pe bani reali.Pentru a le juca pe bani reali este esențial să îți creezi cont la un cazino online licențiat în România, toate cazinourile dispunând de un astfel de joc. Ține cont că te poți înregistra la un cazino online doar dacă ai peste 18 ani. După procesul de înregistrare, care trebuie completat cu datele tale reale, poți opta pentru un bonus de înregistrare, bonus care îți multiplică suma depusă. Mai mult, poți opta și pentru un bonus fără depunere, multe cazinouri online de top din România prezentând un asemenea bonus, pe care îl poți obține trimițând o copie a unui document de identitate.