Zeii Soarelui în diferite culturi și religii

Zeii Soarelui în diferite culturi și religii. Aflat la o distanță de 149.600.000 kilometri de Pământ, Soarele este elementul central al Sistemului Solar, fiind principala sursă de energie a vieții de pe Terra. Ca atare, în antichitate, fiecare dintre popoare venera Soarele și definea diferite Zeități care să îl reprezinte. Acestea variau de la o religie la alta și de la un popor la altul, purtând diferite denumiri și având diferite puteri. Printre cei mai cunoscuți Zei ai Soarelui se numără Ra (Egipt), Helios (Grecia) și Amaterasu (Japonia).

Ra, cel mai puternic dintre toți Zeii Egiptului Antic

Zeii Soarelui în diferite culturi și religii

Ra Zeul Soarelui în Egipt

De-a lungul timpului, Zeii Egiptului și legendele pline de mister ce-i înconjurau au dat naștere la nenumărate cărți, filme sau jocuri video, fiind o sursă nesecată de inspirație. Trilogia Mumia – cu Brendan Fraser, filmul cu același nume din 2017 – cu Tom Cruise sau Gods of Egypt (2016) – cu Gerard Butler s-au bucurat de mare succes la public. La fel de mare succes au și jocurile video cu tematică egipteană, chiar și cele de tip slot, așa cum sunt Book of Ra, Book of Dead, Legacy of Dead și multe altele.

JOACĂ PĂCĂNELE CU EGIPT AICI

Dintre toți Zeii Egiptului, Ra era considerat ca fiind cel mai puternic, fiind venerat la Heliopolis (Cetatea Soarelui) – cel mai important centru religios al Egiptului. Ra, denumit și Re, era reprezentat sub forma unui om cu cap de șoim și disc solar deasupra capului. Potrivit legendelor, Ra călătorea noapte de noapte în lumea subterană, revenind pe cer la finalul călătoriilor. La vremea respectivă, se credea că toate formele de viață de pe Pământ ar fi fost create de Ra, inclusiv Omul, care s-ar fi întruchipat chiar din lacrimile puternicului zeu.

Helios, Soarele grecilor

Zeii Soarelui în diferite culturi și religii

Helios Son of God

Fiu al lui Hyperion și Theia, frate cu Selene și Eos, Helios reprezenta divinitatea solară în mitologia greacă timpurie, fiind înlocuit ulterior de către Apollo. Aparținând generației pre-olimpiene, Helios era un tânăr frumos și extrem de puternic, care avea puterea de a vedea și auzi totul. Conform legendelor, acesta ar fi străbătut zilnic bolta cerească, într-un car tras de 4 armăsari superbi, pentru ca seara să coboare în palatul său de Aur, pentru a se odihni. În timpul civilizației elenistice, precum și în literatura latină, Zeul Soarelui a căpătat un nou nume, Apollo – fiul lui Zeus, frate geamăn cu Zeița Artemis a Vânătorii și a Lunii.

Amaterasu, Zeița Soarelui la japonezi

Zeii Soarelui în diferite culturi și religii

Amaterasu – Zeița Soarelui în Japonia

Potrivit legendelor străvechi, Zeița japoneză a Soarelui era Amaterasu, născută din ochiul stâng al lui Izanagi, cel care-l adusese pe lume și pe Susanoo, Zeul Furtunii. Amaterasu era asociată cu Soarele datorită compasiunii față de cei care o venerau, fiind un simbol al purității, iubirii și căldurii. La polul opus se situa fratele său, adevărată personificare a violenței.

Legendele vorbesc despre faptul că, la un moment dat, supărată pe fratele său, Amaterasu s-ar fi ascuns în Peștera Soarelui (Amano-Iwato), lăsând lumea în întuneric o bună perioadă de timp. Pentru a reuși să o scoată din peșteră, a fost nevoie de un plan ingenios pus la punct de ceilalți zei.

La vremea respectivă, Amaterasu era sărbătorită în fiecare an, în mijlocul verii, pe data de 17 iulie, în cadrul unui festival de stradă, ce se desfășura pe tot teritoriul Japoniei.

În ultimele secole, legendele au făcut, ușor ușor, loc științei, iar asiaticii sunt cei care excelează la acest capitol, reușind să creeze chiar și un Soare artificial. Recent, dispozitivul de fuziune supraconductoare din Coreea de Sud, denumit KSTAR, a stabilit un record mondial absolut, atingând o temperatură incredibilă – 100 de milioane de grade. Vezi video:

*Zeii Soarelui în diferite culturi și religii, un articol marca Pacanele Gratis.
Top Cazinouri
Bonus 1.000 RON + 1.000 Rotiri Gratuite
50 Rotiri Gratuite fără depunere
Bonus 1.000 RON + 100 Rotiri Gratuite
101 Rotiri Gratuite + 999 RON
Depui 10$, joci cu 40$ + 50 Rotiri Gratuite
Cele Mai Noi Păcănele
Păcănele gratis Miami Bici
Păcănele gratis Miami Bici

Încearcă păcănele de film TV Miami Bici de la Skywind cu simboluri Matei Dima și Codic Maticiuc pe o matrice 5x4 și 40 linii. Bonus Pick Me și Gamble.

Păcănele noi Panda s Fortune 2
Păcănele noi Panda s Fortune 2

Descoperă pădurea de bambus din Asia din jocul de păcănele Panda s Fortune 2. Rotiri Gratuite, Jackpot și Bonus. Câștig 5.000x miza. RTP 96.51%

Păcănele Book of Gold 2 Double Hit
Păcănele Book of Gold 2 Double Hit

Două grile de joc, două șanse de a iniția funcția Rotiri Gratuite cu simbol special expandabil. Câștig 5.000x la păcănele Book of Gold 2 Double Hit.

The Amazing Money Machine
The Amazing Money Machine

The Amazing Money Machine este un joc de păcănele Pragmatic Play, cu 3 rânduri x 5 role. Simboluri cu Bani, Respin și Jackpot. Câștig 5.100x miza. Păreri

Păcănele noi Phoenix Forge
Păcănele noi Phoenix Forge

Joacă păcănele Pragmatic Play Phoenix Forge pe o matrice 3 x 5 și poți câștiga până la 5.000x miza. Rotiri Gratuite cu Multplicatori progresivi. RTP.